Novinky 23.5.
Croissanterie
Moderní pekařství se zaměřením na plundrové pečivo. Jejich specialitou jsou zejména ochucené sladké croissanty, zejména pistáciový a malinový. Produkty jsou vyrobeny z 84% suchého francouzského másla, speciálně vyrobené k výrobě plundrového pečiva. V sobotu budou mít croissanty – tradiční, celozrnné, jahodové, malinové, pistáciové, oříškové, čokoládové a s kokosem. Plundrové pečivo – kroláček (vanilka a lesní ovoce), skořicový větrník, kroneček (croissantový věneček). Bagety – tradiční kváskové, tygří, dračí ocasy (se sušenými rajčaty a olivy),makové epi, žitné vícezrnné, sezamový fougasse.
Ovoce a zelenina - Brozany nad Ohří – jahody a květáky
Sady Louny – jahody
Chorvatské ryby, respektive jejich lídr Marko, předvede nový produkt na novém stánku:
CHORVATSKÉ MASOVÉ SPECIALITY Z GRILU
Mnozí z vás již ochutnali Markovy báječné kalamáry a ostatní mořské potvory. Tuto sobotu vám Marko ugriluje taky "šiš ćevapi" - chorvatskou masovou specialitu. Těšit se můžete i na grilovanou zeleninu. Jak maso, tak zelenina pocházejí z českých a slovenských farem. Maso je výhradně z českých plemen, z jalovic Čestr (český strakatý skot) a z přestických prasat. Díky ideálnímu poměru tuku a svaloviny je šťavnaté, křehké a chuťově výrazné. Nenechte si ujít jedinečné spojení chorvatské gastronomie a výběrových českých surovin!
P.S. Jen pro návštěvníky dejvického trhu!